And the winner is ………….

In de schaduw van de wedstrijd De Kameleon – Rokade 4 wist The Donald ( onverwacht ?? ) de verkiezingen in de USA te winnen. Door het spektakel aan de borden in Terborg dreigt dit, toch wel enigszins belangrijke gebeuren, in de vergetelheid te raken.
Het clubje van The Donald lijkt sprekend op een doorsnee schaakvereniging: blanke mannen van middelbare leeftijd. Waar zijn de vrouwen ?? Het enige verschil lijkt mij het feit dat de schakers niet “angry ” zijn, maar gemoedelijk en dat ze wel met hun verlies om kunnen gaan.
Gemoedelijk was het zeker tegen de schakers uit Lichtenvoorde. Sommigen ken ik al ruim 25 jaar en dan valt er altijd wel wat te bespreken. Maar eerst schaken ….
De strijd was gelijk opgaand. Han zorgde voor de eerste positieve bijdrage. In een iets betere stelling kwam hij remise overeen met Gert Nijenhuis. ( Voor mij Mister Rokade ).
Vervolgens speelde Raymond ook remise. In gevaar was hij nooit, maar een eventuele winst viel ook niet te ontdekken.
Henk zorgde voor de eerste voorsprong. Voor de partij had hij weinig fiducie in een goede afloop, maar tijdens de partij viel daar niets van te merken. Een foute Koningzet werd de Rokade-speler fataal. ( Oproep aan Henk: Wees niet te bescheiden, maar plaats je partij op de site. )
Toen Joost een lopereindspel remise hield en Tom, in een moment van schaakverdwazing, een loper weggaf – overigens in tijdnood en mindere stelling – was het aan Johan om minimaal een gelijkspel voor ons veilig te stellen. Johan had echter andere plannen en terecht. In de diagramstand wordt de gepende loper op f6 zwart fataal.

Dit is de stand na:

25.) ……… K g7

Joost Pöpping

This entry was posted in Algemeen, Kameleon 1. Bookmark the permalink.

3 Responses to And the winner is ………….

1. Raymond van Gessel says:

Hoe kun jij de dingen die ik plaats bewerken?

2. Joost Pöpping says:

Naar aanleiding van het diagram:

Het is NIET zo dat ik nu ook al geen paard meer van een loper kan onderscheiden. ( Zie tekst en vervolgens het diagram – veld f6. )

3. Joost Pöpping says:

Henk, jouw motivatiespeech was overdonderend. Geen vezel in mijn lijf bleef er onberoerd door. Verlies was ondenkbaar.
    Ik heb thuis een boek met historische redevoeringen. Had je jouw woorden niet op mail gezet, maar uitgesproken dan hadden die ” ohne Weiteres ” tussen speeches van Martin Luther King, Obama … gepast.
    ( Als ik dit zo zie dan sla ik weer eens flink door. )