Fred excelleert in Dieren.

Fred Visschers trotseerde als enig lid van De Kameleon de verzengende hitte eind juli en deed mee aan het NK – open / Groep C – negenrondig /  in Dieren. Hij deed dat meer dan voortreffelijk. Zijn eindscore van 5 uit 9 was meer dan uitmuntend !! Dat belooft het een en ander voor komend seizoen.

Ik zag een klein stukje van zijn partij uit ronde 8. Met wit haalde Fred snel voordeel en hij had zeker winstkansen. De uiteindelijke remise was ook prima.

Fred je heb de club prima vertegenwoordigd !!

Naast het bezoek aan Dieren, heb ik tijdens mijn vakantie nabij Kitzbühel mijn tweede schaakervaring van deze vakantie gehad. In de gemeenschappelijke ruimte stond een mooi schaakspel en ik heb daar de beginzetten van het Koningsgambiet op gezet. Het was leuk om de volgende morgen te zien dat “iemand” daar op gereageerd had. Helaas bleef het daarbij, mijn onbekende tegenstander heeft zijn weg vervolgd en verder waren er geen schakers in het hotel.

Maar toch …   geen slechte voorbereiding voor mij.

Joost

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Fred excelleert in Dieren.

  1. Henk Oosterink says:

    Hum intrigerend, wie kan die mysterieuze schaker zijn geweest. En vooral: wat was zijn reactie op het koningsgambiet? Fischer is dood, dus hij kan het niet zijn geweest. Was het de weerlegging waar al zo lang naar gezocht werd? Vragen, vragen, het wordt tijd dat het seizoen weer begint. Overigens heb ik een wonderbaarlijke zet gevonden in het koningsgambiet, het lijkt een idiote zet, maar blijkt levensgevaarlijk voor zwart. Wie meer informatie wil, moet zich morgenavond om 20.00 melden in de parkeergarage onder Amphion…. Pas op dat je niet gevolgd wordt.

  2. Raymond van Gessel says:

    Ik moet er even bijzeggen (schrijven) dat Fred niet de enige Kameleon lid
    was die meedeed in Dieren. Ook Ben Harbers was aanwezig die speelde
    mee in een zesrondig toernooi.

Geef een reactie