Veni, vidi, non vici. ** Met dank aan Frank Kramer.

In de film Roman Holiday uit 1953 spelen een jonge Audrey Hepburn en Gregory Peck de hoofdrollen. Op een fraaie Vespa rijden ze gracieus door het toen nog rustige Rome. De scooter is voor de Italiaan ook heden ten dage nog van levensbelang. ” Ciao tutti ” en daar gaan ze weer. “Die Loreley ” is een nimf die met haar gezang schippers afleidt van de gevaarlijke stroomversnelling bij de gelijknamige rots in de Rijn. In het volgende gedicht van Heinrich Heine uit 1824 ( hier deels weergegeven ) komt zij voor.

Ich weiss nicht, was soll es bedeuten,

Dass ich so traurig bin.

Ein Märchen aus uralten Zeiten,

Das kommt mir nicht aus dem Sinn.

Die Luft ist kühl und es dunkelt

Und ruhig fliesst der Rhein.

Der Gipfel des Berges funkelt

Im Abendsonnenschein.

Het wordt tijd een andere baan te zoeken als je om wat voor reden dan ook ” klaar ” bent met je huidige functie. Van baan veranderen kan uitstekend uitpakken voor je carriére. Elke week staken in het onderwijs. Kost je wel wat geld, maar dan kom je ook nog eens ergens.

Allen D. Bragdon stelt: Heb je meerdere van deze kenmerken, ga dan snel naar de dokter: Geheugenverlies op het werk / Problemen met dagelijkse handelingen / Taalbeperkingen / Desoriëntatie / Beoordelingsmoeilijkheden / Problemen met abstract denken / Dingen verkeerd neerleggen of – zetten / Gedrags – of stemmingswisselingen / Persoonlijkheidsveranderingen / Minder initiatief nemen.

De agrarische sector zal flink haar best moeten doen om haar CO2 uitstoot te verminderen. Allerlei sites komen met voorstellen en vergelijkingen. “De hippe flexitariër ” weet het volgende te melden: Als alle Nederlanders een dag in de week geen vlees eten dan staat dat gelijk aan: Een miljoen auto ‘s minder op de weg. OF: Minder gekapt regenwoud ter grootte van 10.340 voetbalvelden. OF: 11,2 miljard minder water = 13.494 zwembaden van 25 meter. OF: Anderhalf miljard bespaarde dierenlevens.

En zo kan ik nog uren doorgaan. Zit je te wachten op een verslag van onze wedstrijd tegen Doetinchem, dan moet ik je teleurstellen. ” Non vidi ” zal ik maar zeggen. Op de site van Doetinchem www.doetinchem.nl vind je bij extern / achttallen misschien meer.

Joost

P.S.: Ik ben niet gek geworden. Om met mijn zwager te spreken: Ik ben niet gek, ik ben een helikopter.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

One Response to Veni, vidi, non vici. ** Met dank aan Frank Kramer.

  1. Henk Oosterink says:

    Dat er zoveel zwembaden zijn in het oerwoud, dat is echt nieuw voor me. Een verslag zou ik ook niet willen lezen. Wat een vertoning van ondergetekende. Eerst een pion zo maar cadeau doen, daarna deze terug winnen en dan de boel cadeau doen in het eindspel. Mijn vermogen tot concentratie lijkt op het nulpunt te zijn beland. Ik moet me bezinnen, voordat jullie dat doen.

Geef een reactie