Het is weer droefenis.

Ook Maria van altijddurende bijstand kan ons niet redden !

Wageningen bleek in ronde 4 ook niet de plaats van de grote ommekeer. In de stad waar in 1945 voor de vrede in Nederland werd getekend, bleek de thuisclub niet in de stemming om nogmaals de vredespijp te roken. Toen Johan tegen half twaalf zijn Koning omlegde, konden wij met de staart tussen de benen en met een 7-1 nederlaag de lange reis naar Terborg aanvaarden. Extra spannend door het feit dat de eerste kilometer de ramen nog beslagen waren. Ging prima – blijkbaar gaat op gevoel rijden ons beter af dan op gevoel schaken.

Voordat de wedstrijd kon beginnen, moest eerst de speelruimte, die totaal gevuld was met schakende kinderen, ontruimd worden. Hulde aan Wageningen voor het grote aantal kinderen. Wij zijn soms net grote kinderen en konden dus probleemloos achter ons bord plaatsnemen.

Aan alle borden waren de openingszetten van een acceptabel niveau, maar dan …….. Bovenstaand diagram is een voorbeeld van een ” best wel ” gelukte opening. Maar wat nu ? Na het gespeelde 16) .. ; d5 zijn er, voor mijn verstand alleen, te veel mogelijkheden. Ik koos derhalve voor een ” tete á tete ” met Maria van altijddurende bijstand. Zij fluisterde mij zet 17 in. Wat bleek na een tijdje: Maria kan niet schaken. Het uiteindelijke verlies komt dan ook op haar conto.

Met mij gingen nog vijf andere teamgenoten ten onder. Allen raakten gedurende de partij ergens de draad kwijt. Johan, Egon, Han, Kees en Fred Pronk. Gevallen helden zijn het. De schamele eer werd gered door Hermann en Tom. Hermann kwam bij zijn debuut aan bord 2 tot een gelijkwaardige en zeer verdienstelijke puntendeling. Tom was nog het dichtst bij een overwinning. “Ergens iets gemist. ” was zijn oordeel. Ik geloofde het onmiddellijk, want na de partij heb ik hem nog nooit zo fanatiek zien analyseren. ( Dat doet ie anders nooit, zoals de eigenaar van de pitbull zei nadat zijn hond dood en verderf in het nest chiwawa ‘s had aangericht.)

De volgende wedstrijd is tegen ASV 5 – we kunnen dan wel een paar pitbulls gebruiken !!

Joost

S.V. Wageningen 2 – S.V. De Kameleon 1

Ronde: Ronde 4

S.V. Wageningen 2

S.V. De Kameleon 1

Mulder , J.B. (Joren) 1751 Pöpping , J.M. (Joost) 1501 z-w 1 – 0 Wijngaarden van, H.C.J. (Erik) 1696 Klein-Hessling , H. (Hermann) 0 w-z ½ – ½ Walstra , G. (Gerrit) 1636 Oppewal , J. (Johan) 1665 z-w 1 – 0 Jeuken , C.J.H.M. (Karin) 1634 Gijsbers , P.E. (Egon) 1613 w-z 1 – 0 Melgers , J.A. (Jaap) 1596 Huijink , T. (Tom) 1403 z-w ½ – ½ Roothaan , A.P. (Arnoud) 1530 Bruggink , G.J. (Han) 1544 w-z 1 – 0 Bijlmakers , S.A. (Steef) 1482 Jansen , K. (Kees) 0 z-w 1 – 0 Janssen , A.W.G. (Anja) 1435 Pronk , F. (Fred) 1167 w-z 1 – 0

Gemiddelde Rating: 1595

Gemiddelde Rating: 1482

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.

One Response to Het is weer droefenis.

1. Henk Oosterink says:

Verbaast me niks dat het mis ging, in Wageningen werd niet de vrede getekend, maar de
    capitulatie van de Duitsers. De onvoorwaardelijke OVERGAVE. De Duitsers verloren dus, net zoals de Kameleon verloor. De lijst van plaatsen die vermeden dienen te worden, kan dus met Wageningen worden aangevuld.